s Wadlopen en wadloop arrangementen vindt je op Wadlopen-pieterburen.nl
 
Wadlopen Pieterburen
Home Wadlopen Tijden / Tochten Arrangementen Overnachten Restaurants Wellness Wadloopwinkel  
 
 

Over ons

Eten, drinken, slapen en Wad!

Dagje of weekendje er tussen uit? Met gezin, bedrijf, vrienden of....samen?
Vanuit het dorp ruik je de zilte zeelucht van het Wad. De gewassen op het veld zwaaien in de wind. In een plaatselijk cafeetje vertellen dorpelingen en gasten hun verhalen in het schemer van het licht. Mensen zeggen wel eens ‘het eilandgevoel, maar dan op het vaste land…’
We hebben het over Pieterburen, een dorp dat grote internationale bekendheid geniet! Hier starten wekelijks vele mensen met wadlopen (de meest gelopen tocht ter wereld), maar ook met het befaamde Pieterpad. Maar wie kent het dorp niet van de Zeehondencreche Pieterburen!
In het centrum van het dorp Pieterburen vind je het horecaplein van Pieterburen, met restaurant Waddengenot, pizzeria en grandcafé 'Bij de buren van Pieter', badhuis Waddenwellness, hotel Waddenweelde*** . En met een half uurtje rijden zit je in Lauwersoog waar ons heerlijke visrestaurant Waddengenot aan Zee is gesitueerd boven op de dijk bij de veerboot naar Schiermonnikoog met uitzicht over de Waddenzee en het eiland!


Restaurant Waddengenot

Bij restaurant Waddengenot is het heerlijk vertoeven met zijn grote terrassen en een pand uit 1860 en kun je terecht voor een diner of lunch, maar ook heerlijk een kopje koffie kunt drinken. De producten die worden geserveerd in het restaurant zijn (h)eerlijk, vers en huisgemaakt. En terwijl jij geniet, vermaken de kinderen zich opperbest in de speeltuin met trampolines, springkussens en midgetgolf baan!

Pizzeria en Grandcafé 'Bij de buren van Pieter'


Tegen over restaurant Waddengenot vind je onze pizzeria en grandcafé 'Bij de buren van Pieter'. Gezelligheid kent geen tijd in het grandcafé, hier kom je allerlei soorten gasten tegen, van wadlopers tot pieterpadlopers en van dorpelingen tot hotelgasten. Op ons verwarmde voorterras kun je ten alle tijde genieten van een lekker streeklikeurtje, of van een heerlijke Italiaanse pizza, pasta of lekkere gerechten van de grill. 'Bij de buren van Pieter' kun je terecht voor een partijtje biljart, een gezellige BBQ, een feestje of om gewoon even gezellig aan de bar te zitten.

Restaurant Waddengenot aan Zee

Naast onze restaurants in Pieterburen, hebben wij ook een restaurant in Lauwersoog. Op het mooiste plekje van Groningen, namelijk op de dijk bij de veerboot naar het eiland Schiermonnikoog ligt restaurant Waddengenot aan Zee. Het terras van Waddengenot aan Zee ligt op 10 meter van de zee en je hebt een schitterend panorama uitzicht over de Waddenzee, de Noordzee en het eiland Schiermonnikoog.
In een sfeervol interieur, net even anders qua inrichting, voelt een ieder zich op zijn gemak. Wij serveren onze vis gerechten met respect voor de vis, niet te veel poespas. Van schol tot zeetong en van oester tot kreeft. Zodra het mooi weer is gooit restaurant Waddengenot aan Zee letterlijk alle deuren op en is elke zeebries jouw bries. Een adembenemende zonsondergang maakt je dinerervaring bij Waddengenot aan Zee compleet.

Hotel Waddenweelde***                              


Bij de pizzeria en grandcafé  'Bij de buren van Pieter' is ook hotel Waddenweelde*** gevestigd, op maar een paar kilometer van het wad vandaan. Hier bruisen de zee én jouw vakantie. 's Zomers is dit zo ongeveer de beste plaats die je kunt bedenken om verkoeling te zoeken, want vanaf ons ruime en gezellige terras, waar plaats genoeg is voor iedereen! Alle hotelkamers zijn voorzien van comfortabele box-springbedden, flatscreen tv en moderne badkamer.

Receptie en waddenwinkel

Tussen hotel Waddenweelde en hotel Aan 't Wad ligt de receptie van het hotel. Bij onze receptie check je niet alleen in voor de overnachting, maar is ook het beginpunt van je wadloop avontuur!
Het is een winkeltje waarin je alle spullen die je nodig hebt voor het wadlopen, zoals schoenen, sokken, laarzen, schepnetjes, etc., maar ook benodigdheden die je vergeten bent voor je overnachting, kunt kopen. Daarnaast verkopen wij ook leuke souvenirs, zoals zeehondenknuffels, leuke beeldjes, kopjes en sierraden. 

Waddenwellness

Om je vakantie, weekend of dag helemaal compleet te maken kun je na een sportieve dag, of gewoon omdat je er zin in hebt, ook heerlijk genieten en ontspannen bij Waddenwellness. Hier waan je je in oosterse sferen in het uiterste Noorden! Bij Waddenwellness kun je genieten van verschillende faciliteiten als een sauna en zwembad. Daarnaast is het mogelijk om jezelf heerlijk in de watten te leggen met een lekkere massage of hammam.

 

Het Wadlopen

Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van wadlooparrangementen. Zeven dagen per week zitten onze medewerkers van 9.00 uur tot 22.00 uur voor u klaar om alle vragen te beantwoorden.

Kiest u voor een zwerftocht of oversteek, dan loopt u met ervaren Wadloopgidsen. Deze tochten worden van eind april t/m oktober op hoge gympen gelopen en van oktober t/m april op laarzen voor een echte winter wadlooptocht.

Kiest u voor een tocht met gids Wigbold, dan loopt u over de kwelders tot waar het wad begint. Gewapend met schepnet vertelt deze landschap- en natuurkenner u op ludieke wijze alles over het ontstaan van wad en kwelders. Deze tochten zijn zeer geschikt voor gezinnen, maar ook voor volwassenen. De tochten worden op laarzen gelopen.